Workshop | De mens, een beest!

Interactieve cross-over workshops voor jong en oud

Een workshop waar muziek, beeld en woord samenkomen

Onze workshops:

Workshop 8+

Beschrijving en doel van de workshop:

In deze workshop wordt er interactief omgegaan met muziek en beeld. De kinderen maken een soundtrack op beelden die al gemaakt werden voor de voorstelling van 'De mens, een beest". Ze werken samen met de muzikanten naar een kort eindresultaat waar ze soundscapes creëeren voor een onderwaterwereld, een droge savanne en een jazzcafé!

Proces:

Onze workshop start met een korte demonstratie gevolgd door een toelichting van ons werkproces. De kinderen worden verdeeld in groepen, per groep werken ze rond een andere tekening. Elke groep start met het bekijken van de gekozen tekening uit de productie ‘De mens, een beest!’, er volgt een gezamenlijke brainstorm door kinderen en muzikanten. De deelnemers krijgen de kans om met allerhande slagwerkinstrumenten bij te dragen aan de soundscapes. Welke geluiden passen bij deze tekening? Hoe kan je deze geluiden maken met je eigen lichaam? De kinderen kruipen in de huid van de dieren en denken na over de bewegingen die het dier maakt. Hoe beweegt een kwal? Kan ik lachen zoals een hyena? Hoe zou ik me voelen als ik net als de hyena achtergelaten zou worden? De improvisatieopdrachten uit deze sessie worden samen met de kinderen tot één toonmoment gevormd. Wanneer elke groep zijn toonmoment in elkaar heeft gebokst is het tijd om het podium te betreden. Elke groep stelt zijn creatie voor aan de andere kinderen.

Workshop 12+

Beschrijving en doel van de workshop:

De deelnemers schrijven individueel of in kleine groepen poëzie die daarna door de muzikanten van ‘De mens, een beest!’ tot leven gebracht wordt tijdens een improvisatiesessie. Ook krijgen de deelnemers de kans om met allerhande slagwerkinstrumenten bij te dragen aan de soundscapes. Woord en muziek versmelt in elkaar en de zelfgeschreven teksten worden ondergedompeld in een sferisch geluidsbad. Bovendien ervaren de deelnemers hoe het is om op een podium hun creatie voor te dragen voor een publiek van medestudenten én co-creators.

Proces:

We starten onze workshop met een korte demonstratie gevolgd door een toelichting van ons werkproces. We vragen de deelnemers om te denken aan een dier dat het moeilijk heeft met bijvoorbeeld: industrialisatie, ontbossing, vervuiling,… Wanneer elke deelnemer een dier heeft uitgekozen starten ze met het schrijven van een eigen gedicht met als onderwerp: de relatie tussen mens en dier. We helpen de deelnemers bij het schrijfproces door papiertjes met bijvoeglijke naamwoorden en werkwoorden uit te delen die kunnen worden gebruikt om hun meesterwerk te verrijken. Wanneer de deelnemers hun gedichten af hebben, krijgen ze de kans om groepjes te vormen met anderen die een gedicht schreven over soortgelijke dieren. Op deze manier krijgt hun creatie meer diepgang en ontstaan er meerdere lagen. Wanneer iedereen zijn gedicht heeft afgewerkt, begint onze band te improviseren en soundscapes toe te voegen om zo hun verhalen tot leven te brengen. De deelnemers krijgen de kans om hun creatie spontaan uit te voeren met de steun van onze improviserende muzikanten die echt geïnspireerd zijn door hun poëzie.

Team van muzikanten en pedagogen:

Onze groep is een vast collectief bestaande uit jonge kunstenaars aanwezig op verschillende artistieke domeinen. Onze groep bestaat uit meerdere componisten, een schelpen-speler, een animatiefilmregisseur, een actrice / zangeres en instrumentalisten. Onze groep heeft een grote affiniteit met de natuur en het welzijn van dieren. Daarom willen we onze boodschap uitdragen naar een breder publiek door onze talenten te bundelen om betekenisvolle muziektheatervoorstellingen te creëren.

Schoolvoorstelling + workshop

Bovenstaande workshops kunnen in combinatie met de schoolvoorstelling geboekt worden. De schoolvoorstelling en de aansluitende workshop duren elk 50 min.
Voor meer informatie over 'De mens, een beest!': klik hier.

Vragen?

Wilt u ons boeken of heeft u een andere vraag? Aarzel niet om contact op te nemen, wij reageren zo spoedig mogelijk.

info@camielproducties.be