Wie zijn we?

Camiel producties

Camiel producties is een dynamisch muziektheatergezelschap met als artistieke kern Sofie Degrande & Dylan Marey. Camiel producties streeft ernaar om out-of-the-box voorstellingen te creëren voor zowel een volwassen publiek als voor kinderen en hun familie. Het publiek wordt telkens verrast door de intrigerende combinatie van klassieke muziek, jazz, theater en beeldende kunst. Camiel producties gaat geen uitdagingen uit de weg, zo brengen ze voorstellingen met de focus op interactie met het publiek, de combinatie tussen poëzie en jazz, maar ook maatschappelijk geladen thema’s komen aan bod.

Onze missie

Camiel producties wil verwonderlijk, ontroerend en de verbeelding prikkelend muziektheater voorschotelen aan jong en oud. Camiel staat voor:

C

rossover -

A

nimatie -

M

uziek -

I

nteractie -

E

ntertainment -

L

ive


Cross-over is waar het bij Camiel producties allemaal om draait. Door de samenwerking van kunstenaars uit verschillende disciplines ontstaat er telkens een intrigerende kruisbestuiving van uiteenlopende kunstvormen. Zo wordt elke voorstelling gecreëerd vanuit een andere invalshoek. Muziek speelt echter altijd een belangrijke rol in de voorstellingen. Camiel producties denkt out-of-the-box door te experimenteren met andere disciplines zoals animatie(film) wat een uitdagend medium is en een hele waaier aan vernieuwende ideeën aanreikt. Bovendien wordt er ook aandacht besteedt aan de relatie tussen publiek en performer met als doel de toeschouwer meteen te betrekken bij het verhaal.

Ontstaan

Na het succes van hun eerste voorstelling ‘De mens, een beest!’ sloegen Dylan Marey en Sofie Degrande de handen in elkaar en besloten ze om het productiehuis Camiel Producties op te richten. Zo verenigen ze hun ideeën en werken ze aan nieuwe en originele creaties voor jong en oud.

Sofie Degrande

Sopraan Sofie Degrande (1995) is een veelzijdig performer met een voorliefde voor muziektheater. Ze studeerde aan Luca School of Arts te Leuven en behaalde er een master in klassieke zang. Sofie zoekt graag de grenzen op tussen verschillende genres en disciplines en denkt ‘out of the box’. Deze passie heeft geleid tot het oprichten van ‘Camiel producties’. Daarnaast staat ze geregeld op de planken met haar duo ‘Touché’ (klassieke zang & jazzpiano). Sinds 2022 vertolkt ze de rol van prinses Papagena in de kinderopera 'De Toverfluit' van ‘Opera Caramba’.

Website:
www.sofiedegrande.be

Dylan Marey

Dylan Marey behaalde een bachelor in multimedia en communicatietechnologie (DAE) in HOWEST Kortrijk. Zijn fascinatie voor animatiefilm ontwikkelde hij verder tijdens zijn master in audiovisuele kunsten in LUCA School of Arts Brussel.

Naast zijn liefde voor audiovisuele kunst is Dylan ook een gedreven jazzpianist. Hij behaalde een master als uitvoerend muzikant aan Luca School of Arts – campus Lemmens (Leuven). Hij kreeg les van gerenommeerde muzikanten zoals David Thomaere, Seppe Gebreurs en Bram De Looze, Frank Vaganée, Peter Hertmans, Dre Pallemaerts, Ron Van Rossum, Jos Machtel en Bo Van der Werf.

Websites:
www.dylanmareyartist.be (audiovisueel kunstenaar)
www.dylanmareymusic.be (muzikant/componist)

Vragen?

Wilt u ons boeken of heeft u een andere vraag? Aarzel niet om contact op te nemen, wij reageren zo spoedig mogelijk.

info@camielproducties.be