Nieuwspagina

Met Camiel producties zijn wij steeds bezig met onze voorstellingen. Volg onze laatste updates op onze facebook- en instagrampagina.

"Muziekduo Touché en Camiel producties" in Cultuur in beeld


Gepost door: Cultuur in beeld op 05/08/2021

Muziekduo Touché en Camiel producties

Wat gebeurt er als je een jazzpianist en een klassieke zangeres samenbrengt? Dan krijg je een duo en in dit geval “Muziekduo Touché”. LieveNieuws ging bij hen op bezoek en luisterde er naar muziek, hoorde er poëzie en zag originele beelden gebracht door jong talent van bij ons.

Wie zijn ze, Sofie

Het duo met Lievegemse roots bestaat uit Sofie Degrande en Dylan Marey, afgestudeerden aan het Lemmensinstituut te Leuven, tegenwoordig beter bekend als “LUCA School of Arts”. Twee talentrijke begaafde jonge mensen met een open kijk op de toekomst en inspirerende motivatie en durf om vernieuwing te brengen op muzikaal vlak. Sofie is een veelzijdig performer met een voorliefde voor muziektheater. Ze is klassieke zangeres, en creëerde tijdens haar studies de productie: 'De mens, een beest!', een multidisciplinaire voorstelling over de relatie tussen mens en dier. Een ware cross-over tussen nieuwe muziek, videokunst en zelfgeschreven poëzie. Sofie zoekt graag de grenzen op tussen verschillende genres en disciplines en denkt ‘out of the box’. Haar passie heeft geleid tot het opstarten van het productiehuis Camiel producties, waar ze samen met Dylan de grenzen opzoekt tussen muziek, theater, poëzie en grafische kunst. Daarover verder meer.

Wie zijn ze, Dylan

Op 15-jarige leeftijd startte Dylan Marey zijn muzikale carrière aan de kunstacademie van Knokke om klassieke piano te studeren, maar al snel ontwikkelde hij een grote interesse voor jazzpiano. Hij kreeg er les van gerenommeerde muzikanten en vervolgde zijn muzikale studies voor jazzpiano aan het Lemmensinstituut (LUCA School of Arts) te Leuven. Op dit moment is hij afgestudeerd (cum laude) en druk bezig met verschillende projecten in zowel muziek, cross-over en theater.

Muziekduo Touché

Dylan en Sofie leerden elkaar kennen in het Lemmensinstituut te Leuven en vonden er elkaar in de muziek en ook daarbuiten, ze vormen Muziekduo Touché en zijn een koppel. Door de woelige coronatijden kwam van optreden niet veel in huis, maar stilzitten deden ze niet. Via hun wederzijdse inspiratie en hedendaagse kijk op muziek en de multidisciplinaire mogelijkheden waarmee ze de grenzen trachten te verleggen groeide hun repertoria gestaag en werkten ze verder aan verschillende muziektheatervoorstellingen voor hun productiehuis “Camiel producties”.

Camiel producties

Camiel producties is een dynamisch muziektheatergezelschap dat er naar streeft om out-of-the-box voorstellingen te creëren voor zowel een volwassen publiek als voor kinderen en hun familie. Bovendien wordt er ook aandacht besteed aan de relatie tussen publiek en performer met als doel de toeschouwer meteen te betrekken bij het verhaal. Men wil het publiek telkens verrassen door de intrigerende combinatie van klassieke muziek, jazz, theater en grafische kunst. Camiel producties gaat geen uitdagingen uit de weg en laat ook maatschappelijk beladen thema’s aan bod komen.

Zo willen ze met hun eerste muziektheatervoorstelling ‘De mens, een beest!’ het publiek aanzetten tot nadenken over de relatie tussen mens en dier. Deze boodschap zit verpakt in een muzikale en visuele reis door de wondere dierenwereld waar verhalen tot leven gebracht worden door middel van gloednieuwe muzikale composities met zelfgeschreven Nederlandse teksten. Deze liederen worden bovendien bijgestaan door artistieke videoprojectie.

Hun eerstvolgende productie ‘Prinses Lily op de boerderij’, een eigentijds sprookje voor kinderen, gaat in première op 12 augustus op het Klavertjeshof te Lievegem, de thuisbasis van Sofie.

Met muziekduo Touché waren Sofie en Dylan onlangs te gast in het rust-en verzorgingshuis Home Diepenbroeck voor enkele Valentijnsconcerten. De concerten vol romantische, emotionele en komische Broadway songs werden door de residenten fel gesmaakt.

Geschreven door: Jean Buyle

Bekijk het volledige artikel op Cultuur in beeld: klik hier.

"De mens, een beest!" in de seizoensprogrammatie van de Cultuurfabriek in Damme - 2021


Gepost door: Cultuurfabriek Damme (Facebook) op 01/07/2020

Op 4 mei 2021 zal 'De mens, een beest!' een schoolvoorstelling brengen in de Cultuurfabriek van Damme. Als voorbereiding op de voorstelling heeft Tania Tamsin een video gemaakt over de volledige seizoensprogrammatie '20-'21. Ook wij kwamen er in voor. Bekijk ons deeltje:


Het artikel kan je bekijken op: klik hier.

Camiel Producties LIVE op URGENT FM!


Geschreven door: Dylan Marey op 05/12/2019'De mens, een beest!' werd door 'De wereld van Kina' uitgenodigd om te spelen tijdens Museumnacht 2019 in Gent.
Alvorens wij optraden kwamen we het publiek eerst warm maken door ons interview op URGENT FM. beluister hier onze opname:

Sofie Degrande is met 'De mens, een beest!' toe aan haar eerste, eigen productie.


Geschreven door: Chris Thienpondt op 14/02/2019 - NieuwsbladKlassiek saai en voor oude mensen? Sofie Degrande (23), studente klassieke zang, bewijst in ‘De mens, een beest!’ het tegendeel. Met elektrische gitaar, drum, video en Nederlandse teksten maakt ze klassieke muziek ook sexy voor jonge mensen.

Sofie Degrande uit Lovendegem studeert klassieke zang aan het Lemmensinstituut in Leuven en deed al ervaring op tijdens huiskamerconcerten.

Samen met videokunstenaar Dylan Marey lanceert ze nu haar eerste eigen productie De mens, een beest!, die met een gedreven team van medestudenten binnenkort in première gaat. “Ik zing al jaren, maar ik ben pas op latere leeftijd in contact gekomen met het klassieke genre. Het is zonde dat klassieke muziek niet echt leeft bij de jeugd”, zegt Sofie.

“Met De mens, een beest! willen we de jeugd er op een vernieuwende manier mee in aanraking laten komen en het cliché doorbreken dat klassieke muziek saai en enkel geschikt voor ouderen zou zijn.” Hoe ze dat doen? “Door creatief, vernieuwend en experimenteel om te springen met de muzikale stijl en gebruik te maken van instrumenten die niet per se thuis horen in het klassieke repertoire.”

“Door elektrische gitaar of visuele videokunst te gebruiken, komen we dichter bij de leefwereld en luisterervaringen van jongeren. In het klassieke zangrepertoire wordt meestal ook gezongen in het Italiaans, Frans, Duits of Engels. We doen het in het Nederlands, wat het luisteren naar klassieke muziek toegankelijker maakt. Klassieke muziek is bruisend, levendig en voor iedereen: dat gaan we ook bewijzen.”

Klimaatthema

De mens, een beest!, een liedcyclus en cross-over tussen klassiek, jazz en visuele videokunst, gaat ook het gloeiend hete klimaatthema niet uit de weg. “Ik ben een boerendochter met een hart voor dieren. In onze voorstelling gaan we bewust om met het milieu en zetten we de relatie tussen mens en dier in de schijnwerpers, twee veelbesproken thema's die niet genoeg in de verf gezet kunnen worden.”

“Alle dieren vertellen hun eigen verhaal: telkens zal de mens hun plannen dwarsbomen of hen de stuipen op het lijf jagen.”

Hooiwagen

“Denk maar aan de hooiwagen die weggespoeld wordt in bad of de bever wiens dam keer op keer vernield wordt door de mens. Deze boodschap zit verpakt in een muzikale en visuele reis door de wondere dierenwereld. We kaarten op een aangename wijze een maatschappelijk probleem aan waar de jongste weken zoveel om te doen is bij de jeugd.”

Vragen?

Wilt u ons boeken of heeft u een andere vraag? Aarzel niet om contact op te nemen, wij reageren zo spoedig mogelijk.

info@camielproducties.be